Allt du behöver veta om

Kistdekorationer till begravning

En kistdekoration är en vacker och stilfull gest för att visa sin sorg och respekt till den avlidne och deras familj. Kistdekorationer används på begravningsceremonier som en symbol för sorg och kärlek, och kan vara en fin gest för att hedra den avlidne. Dessa dekorationer kan vara allt från en enkel krans av blommor till en mer utsmyckad kista med band och blommor.

Begravningsdekoration
Se alla Kistdekorationer här!

Kistdekoration till begravning – Välj en dekoration som passar den avlidnes personlighet och stil

När man väljer en kistdekoration till begravningen är det viktigt att välja en dekoration som passar den avlidnes personlighet och stil. Man bör också följa eventuella anvisningar från familjen om vilken typ av kistdekoration som är lämplig. Det finns många olika typer av kistdekorationer att välja mellan, så det är en god idé att ta reda på vilka alternativ som finns innan man bestämmer sig för en dekoration.

Skicka kistdekorationer med blombud

Skicka kistdekorationer via blombud är en enkel och smidig lösning för att visa sin sorg och respekt till den avlidne och deras familj. Många blomsteraffärer erbjuder tjänster för att skicka kistdekorationer till begravningsplatsen, så det är en bra lösning om man inte kan närvara vid ceremonin personligen eller om man vill skicka en dekoration från ett ställe som ligger långt borta.

Att skicka en kistdekoration via blombud är enkelt och smidigt. Du kan beställa dekorationen online eller via telefon, och välja vilka blommor och band du vill ska ingå i dekorationen. Många blomsteraffärer erbjuder olika alternativ för kistdekorationer, så du kan välja den stil och det pris som passar dig bäst. När du har beställt dekorationen levereras den sedan till den angivna platsen innan ceremonin börjar.

Det finns många fördelar med att skicka en kistdekoration via blombud. För det första är det en bekväm lösning om man inte kan närvara vid ceremonin personligen. Du kan beställa dekorationen från vilket ställe som helst, så länge du har tillgång till internet eller telefon. Det går också snabbt och enkelt att beställa och leverera en kistdekoration via blombud, så du kan skicka en dekoration till den sörjande familjen utan att behöva resa långt eller hålla på med svåra planeringar.

För att skicka en kistdekoration via blombud behöver du följa dessa steg:

 1. Välj en blomsteraffär som erbjuder tjänster för att skicka kistdekorationer. Du kan söka efter lokala blomsteraffärer online eller fråga vid din begravningsbyrå om de har några rekommendationer.
 2. Beställ en kistdekoration genom att välja den stil, de blommor och det band du vill ska ingå i dekorationen. Många blomsteraffärer erbjuder olika alternativ och priser för kistdekorationer, så du kan välja det som passar bäst för dig och din budget.
 3. Ange platsen för ceremonin, tillsammans med den tid då dekorationen ska levereras. Många blomsteraffärer kan leverera kistdekorationer samma dag eller dagen innan ceremonin, så det är bra att planera i förväg för att vara säker på att dekorationen kommer fram i tid.
 4. Betala för dekorationen och leveransen. Många blomsteraffärer erbjuder olika betalningsmetoder, inklusive kreditkort och faktura.
 5. Följ upp med blomsteraffären för att se till att dekorationen har levererats och att den sörjande familjen har fått

Enkel kistdekoration – En krans av blommor är en traditionell gest för att visa sin sorg och respekt

En enkel kistdekoration är en krans av blommor som läggs på kistan. Detta är en traditionell gest för att visa sin sorg och respekt till den avlidne och deras familj. En krans av blommor är enkel att skapa och kan bestå av en enda blomma eller en samling olika blommor. Många begravningsbyråer erbjuder tjänster för att skapa enkel kistdekoration, så det är en enkel och smidig lösning om man vill visa sin sorg och respekt.

Kistdekoration med band – En mer utmärkt och stilfull gest

En kistdekoration med band är en mer utmärkt och stilfull gest för att visa sin sorg och respekt till den avlidne och deras familj. Dessa dekorationer består av en krans av blommor som är fäst med band på kistan. Bandet kan vara i olika färger och material, beroende på vilken stil man vill skapa. Kistdekoration med band är en mer omfattande dekoration än en enkel krans, och kan vara en fin gest för att hedra den avlidne.

Tips för vad man kan skriva på bandet för en kistdekoration:

 • Namnet på den avlidne
 • En mening eller text som påminner om den avlidne
 • En dikt eller ett citat som passar för tillfället
 • En personlig hälsning eller ett minne av den avlidne
 • En symbol eller en bild som påminner om den avlidne
 • En vers från Bibeln eller en annan religiös text som passar för tillfället
 • Ett ord eller en förkortning som symboliserar sorg eller kärlek, till exempel ”RIP” eller ”alltid i våra hjärtan”
 • Ett budskap som ger tröst eller stöd till de sörjande
 • En personlig hälsning eller ett tack till de sörjande för deras stöd och omtanke.

Kistdekoration blommor – Välj blommor som passar den avlidnes personlighet och stil

När man väljer blommor för en kistdekoration är det viktigt att välja blommor som passar den avlidnes personlighet och stil. Man bör också följa eventuella anvisningar från familjen om vilka blommor som är lämpliga. Vanliga blommor att använda i kistdekorationer är rosor, liljor och krysantemum. Rosor är en symbol för kärlek och respekt, liljor är en symbol för sorg och saknad, medan krysantemum är en symbol för döden och upphöjelse. Man kan också välja blommor som har en personlig betydelse för den avlidne, såsom deras favoritblomma eller en blomma som är kopplad till deras hobby eller intresse.

Olika blommor och deras symbolik

BlommaSymbolik
RosorKärlek och respekt
LiljorSorg och saknad
KrysantemumDöd och upphöjelse
KallaEnkelhet och oskuld
GladiolusStyrka och moral
PionerÄrlighet och enkelhet
OrkidéerSkönhet och kärlek
SyrenerLöften och sann kärlek
TulpanerOskuld och förnyelse
IrisMod och ära

Kistdekoration vid begravning

En kistdekoration är inte bara en dekoration för kistan, utan också en gest för att visa sin sorg och respekt till den avlidne och deras familj. När man väljer en kistdekoration bör man tänka på hur man vill visa sin sorg och respekt, och välja en dekoration som passar den avlidnes personlighet och stil. En kistdekoration kan vara en fin gest för att hedra den avlidne och visa sin respekt för deras liv och minnen.

Kistdekoration pris – Olika alternativ för alla budgetar

Det finns olika alternativ för kistdekorationer för alla budgetar. En enkel krans av blommor är oftast den billigaste lösningen, medan en mer utsmyckad kistdekoration med band och blommor kan vara dyrare. Många begravningsbyråer erbjuder tjänster för att skapa kistdekorationer, och kan hjälpa till med att välja rätt dekoration för den avlidne och deras familj. Man kan också välja att skapa sin egen kistdekoration för att spara pengar, men det kan vara en tidskrävande och känslig uppgift.

Olika typer av kistdekorationer och ungefärliga priser:

Typ av kistdekorationUngefärligt pris (SEK)
Enkel krans av blommor100-500
Kistdekoration med band500-1 000
Kistdekoration med band och blommor1 000-2 000
Stor kistdekoration med band och blommor2 000-4 000
Skräddarsydd kistdekoration4 000-10 000

Observera att priserna kan variera beroende på vilken begravningsbyrå man väljer och vilka blommor som ingår i kistdekorationen. Det är också möjligt att få rabatt på priset om man beställer flera kistdekorationer eller om man beställer i förväg. Kontakta din lokala begravningsbyrå för mer information om priser och alternativ för kistdekorationer.

Sammanfattning om kistdekorationer

Kistdekorationer är en vacker och stilfull gest för att visa sin sorg och respekt till den avlidne och deras familj. Det finns många olika typer av kistdekorationer att välja mellan, från en enkel krans av blommor till en mer utsmyckad kista med band och blommor.

När man väljer en kistdekoration är det viktigt att välja en dekoration som passar den avlidnes personlighet och stil, och följa eventuella anvisningar från familjen. Kistdekorationer kan vara en fin gest för att hedra den avlidne och visa sin respekt för deras liv och minnen.

En annan möjlighet för att skapa en kistdekoration är att skicka en sådan via blombud. Många blomsteraffärer erbjuder tjänster för att skicka kistdekorationer till begravningsplatsen, så det är en enkel och smidig lösning om man inte kan närvara vid ceremonin personligen eller om man vill skicka en dekoration från ett ställe som ligger långt borta.

Att skicka en kistdekoration via blombud ger också möjlighet att välja exakt vilka blommor och band som ska ingå i dekorationen, så att den passar den avlidnes personlighet och stil.

Information om Kistdekorationer
Information om KistdekorationerAntal
🌹 Antal Kistdekorationer:35st
💐 Antal varianter av Kistdekorationer:88st
🥀 Kistdekorationer som kan skickas inom 3 dagar:32st
🌼 Kistdekorationer gjorda med rosor :8st
🌷 Antal med Kistdekorationer med text:12st
Vanliga frågor - FAQ

Vanliga frågor

Vad är en kistdekoration?

En kistdekoration är en vacker och stilfull gest för att visa sin sorg och respekt till den avlidne och deras familj. Kistdekorationer används på begravningsceremonier som en symbol för sorg och kärlek, och kan vara en fin gest för att hedra den avlidne.

Hur väljer man en kistdekoration?

När man väljer en kistdekoration bör man tänka på den avlidnes personlighet och stil, och följa eventuella anvisningar från familjen. Det finns många olika typer av kistdekorationer att välja mellan, så det är en god idé att ta reda på vilka alternativ som finns innan man bestämmer sig för en dekoration.

Kan man skicka kistdekorationer via blombud?

Ja, det går utmärkt att skicka kistdekorationer via blombud. Många blomsteraffärer erbjuder tjänster för att skicka kistdekorationer till begravningsplatsen, så det är en enkel och smidig lösning om man inte kan närvara vid ceremonin personligen eller om man vill skicka en dekoration från ett ställe som ligger långt borta.

Vad är fördelarna med att skicka kistdekorationer via blombud?

Det finns många fördelar med att skicka kistdekorationer via blombud. För det första är det en bekväm lösning om man inte kan närvara vid ceremonin personligen. Du kan beställa dekorationen från vilket ställe som helst, så länge du har tillgång till internet eller telefon. Det går också snabbt och enkelt att beställa och få dekorationen levererad till rätt plats. Dessutom kan man välja exakt vilka blommor och band som ska ingå i dekorationen, så att den passar den avlidnes personlighet och stil.

Senaste från vår blogg

Se alla inlägg

[blocksy_posts limit=”4″ has_pagination=”no”]

Prenumerera

Skriv upp dig och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vår regelbundna nyheter och erbjudanden om begravningsblommor.