Allt du behöver veta om

Begravningskransar

Begravningsblommor är visserligen vackra, men de har ett mer praktiskt syfte. De gör det lättare att uthärda vår sorg genom att vara närvarande vid minnesceremonier. Begravningskransar har vanligtvis hälsningsband så att de som skickar blommor kan visa sitt stöd. Det attraktiva bandet ger gott om utrymme för flera namn.

kransar till begravning

Olika sorters begravningskransar

Nedan kan du enkelt välja vilken typ av begravningskrans som du behöver!

Begravningskrans
Begravningskransar
Begravningshjärta
Begravningshjärtan
Begravningsdekorationer
Begravningsdekorationer
Kondoleansblommor
Kondoleansblommor

Begravningskransar: så funkar det

En krans, som är en perfekt cirkel, har traditionellt setts som ett tecken på evigt liv. En lagerkrans har alltid varit ett tecken på prestige och auktoritet, och denna sekundära betydelse av kransen går tillbaka till antiken. Detta är en av anledningarna till att kransar traditionellt används vid begravningar i vår kultur. Kransen är en visuell symbol för tron att människans liv fortsätter efter döden.

Kransar är ett av de äldsta blomsterarrangemangen som fortfarande används idag, och de kommer troligen inte att gå ur tiden någon gång inom kort. Solen och det liv som den anses ge representeras också av den cirkulära formen i många gamla folks tro och fantasi. Därför är kransens form inte en tillfällighet, utan har en viktig symbolisk betydelse.

Var ska begravningskransar placeras vid en begravning?

Det finns många olika sorter av begravningskransar att välja mellan, och var och en har sin egen unika design och utsmyckning. Vanliga begravningskransar inkluderar runda kransar, hjärtformade kransar och kretsformade kransar. Runda kransar är runda och fyllda med olika blommor och gröna växter, och de är ofta de mest populära valet för begravningskransar. Hjärtformade kransar är formade som hjärtan och fyllda med blommor och gröna växter, och de är en symbol för kärlek och omtanke. Kretsformade kransar är runda och fyllda med blommor och gröna växter, och de är en symbol för evighet och oändlighet.

En tabell över olika sorter av begravningskransar och var de vanligtvis placeras kan se ut så här:

BegravningskransVanligtvis placerad
Runda kransarRunt kistan eller urnan
Hjärtformade kransarPå ett bord eller vägg
Kretsformade kransarPå kistan eller vägg

Begravningskransar placeras traditionellt runt kistan eller urnan under en begravningsgudstjänst, så att alla i rummet kan se dem. Kransar behöver dock inte visas i horisontellt läge; de är anpassningsbara och kan ställas upp mot en vägg, ställas på ett bord eller till och med läggas ut på en kista. Om kistan till exempel inte har någon lämplig utsmyckning kan kransar som medtagits av nära och kära stå i stället. De ger en härlig atmosfär som bidrar till att lysa upp det dystra tillfället.

Topplista: De populäraste begravningskransarna

 1. Älskad-saknad – En begravningskrans med röda och vita rosor som symboliserar kärlek och saknad. Pris: 2799 kr.
 2. Röd begravningskrans – En röd begravningskrans med röda rosor som symboliserar kärlek och omtanke. Pris: 4999 kr.
 3. Elegant begravningskrans – En begravningskrans med vita rosor som symboliserar renhet och oskuld. Pris: 1899 kr.
 4. Avsked, öppet hjärta – En hjärtformad begravningskrans med rosa rosor som symboliserar kärlek och omtanke. Pris: 1695 kr.

De populäraste begravningskransarna är ofta de som har en personlig och unik design, och som passar den avlidnes personliga stil och preferenser. Du kan också välja en begravningskrans som speglar din egen relation till den avlidne, och som visar din kärlek och omtanke. Oavsett vilken begravningskrans

Välj den begravningskrans som speglar den avlidnes personlighet

Det finns många olika typer av begravningskransar att välja mellan, och var och en har sin egen storlek, sort och betydelse. Vanliga begravningskransar inkluderar runda kransar, hjärtformade kransar och kretsformade kransar. runda kransar är som det låter runda och fyllda med olika blommor och gröna växter, och de är ofta de mest populära valet för begravningskransar. Hjärtformade kransar är formade som hjärtan och fyllda med blommor och gröna växter, och de är en symbol för kärlek och omtanke. Kretsformade kransar är runda och fyllda med blommor och gröna växter, och de är en symbol för evighet och oändlighet.

En tabell över olika typer av begravningskransar med deras storlekar, sorter och betydelser kan se ut så här:

BegravningskransStorlekSortBetydelse
Runda kransarStor, mellan, litenBlommor, gröna växter, både ellerSorg, omtanke, respekt
Hjärtformade kransarStor, mellan, litenBlommor, gröna växter, både ellerKärlek, omtanke, respekt
Kretsformade kransarStor, mellan, litenBlommor, gröna växter, både ellerEvighet, oändlighet, respekt

När du väljer en begravningskrans är det viktigt att tänka på den avlidnes personlighet och smak. Du kan välja en begravningskrans som speglar deras personlighet genom att välja en storlek, sort och betydelse som passar deras personliga stil och preferenser. Du kan också lägga till en personlig hälsning eller ett kort för att visa din omtanke och stöd.

Symboliska begravningskransar med text för ett sista avsked

En begravningskrans är ett viktigt sätt att visa sin sympati och medkänsla vid en begravning eller minnesstund. Kransen kan anpassas med en personlig hälsning eller budskap, och det finns många olika saker man kan skriva på en begravningskrans.

Här är några förslag på saker man kan skriva på en begravningskrans:

 • Din minne lever vidare
 • Med djup sorg
 • Tack för alla minnen
 • Du kommer alltid att vara i våra hjärtan
 • En evig minnesgåva
 • Vila i frid
 • Du kommer att saknas
 • Du är och kommer alltid att vara en del av oss
 • Tack för all kärlek och omtanke
 • Du är en ljusstake i våra liv

Genom att anpassa begravningskransen med ett personligt budskap kan du visa din sympati och omtanke på ett unikt och personligt sätt. Välj en krans med en symbolisk design och skriv ett budskap som speglar den avlidnes personliga stil och preferenser. Detta kan hjälpa till att trösta den sörjande personen och visa att du delar deras sorg.

Den perfekta blandningen av nyanser och blommor

En begravningskrans kan bestå av en mängd olika blommor i olika nyanser, beroende på vilken symbolik och betydelse man vill förmedla. Olika blommor har olika betydelser, och man kan skapa en personlig och unik begravningskrans genom att kombinera olika blommor i olika färger. Här är några exempel på olika nyanser och blommor i kombination som man kan använda i en begravningskrans:

FärgBlommorBetydelse
RödRosor, nejlikor, hjärtblommorKärlek
LilaLiljor, orkideerSorg
VitKrysantemum, liljor, rosorRenhet
RosaRosor, hjärtblommorKärlek
OrangeTulpaner, solrosorVärme
GultTulpaner, solrosor, rosorGlädje
GröntRosmarin, eukalyptusFriskhet

Genom att välja en personlig och unik kombination av blommor och nyanser kan du skapa en begravningskrans som passar den avlidnes personliga stil och preferenser. Detta kan hjälpa till att trösta den sörjande personen och visa att du delar deras sorg.

En krans kan ha en något oregelbunden form

En begravningskrans behöver inte vara sfärisk i formen, utan den kan vara i många olika former.

Här är några exempel på olika former för begravningskransar:

 • Rund krans
 • Hjärtformad krans
 • Öppet hjärta
 • Krans i form av en stjärna
 • Krans med blommor på ena sidan
 • Krans med blommor hela vägen runt

Det finns ingen rätt eller fel form för en begravningskrans, utan det handlar om att välja en form som passar den avlidnes personliga stil och preferenser. Välj en form som känns rätt för dig och som du tror skulle ha passat den avlidne. Detta kan hjälpa till att trösta den sörjande personen och visa att du delar deras sorg.

Skicka begravningsblomman till rätt adress

Det är viktigt att ange rätt adress till begravningsbyrån när du beställer en begravningskrans, så att den kommer fram i tid. Hur lång tid innan du bör beställa blommorna beror på vilken stad begravningen äger rum i. I större städer kan blombudstjänster ofta leverera begravningskransar samma dag eller nästa dag, medan det i mindre städer kan ta längre tid.

En tabell över olika stora städer och hur lång tid innan man bör beställa begravningskransen:

StadTid innan man bör beställa blommorna
Stockholm1-2 dagar innan begravningen
Göteborg1-2 dagar innan begravningen
Malmö1-2 dagar innan begravningen
Uppsala1-2 dagar innan begravningen
Västerås1-2 dagar innan begravningen
Örebro1-2 dagar innan begravningen
Linköping1-2 dagar innan begravningen
Helsingborg1-2 dagar innan begravningen
Jönköping2-3 dagar innan begravningen
Norrköping2-3 dagar innan begravningen

Det är alltid bäst att beställa begravningskransen i god tid, så att du kan vara säker på att den kommer fram i tid och att du har möjlighet att göra eventuella ändringar eller justeringar. Dubbelkolla alltid adressen innan du beställer begravningskransen, och välj en pålitlig och erfaren blombudstjänst som kan leverera din begravningskrans till rätt adress i tid.

En begravningskrans är något som kan köpas och skickas av vem som helst.

Det finns ingen moralisk höjdpunkt här. Ingen har rätt att kritisera den begravningskrans du tar med dig eftersom det är ditt ansvar att erbjuda något passande. Det är vanligt att många familjer, vänner, arbetskamrater, grannar, medlemmar i en organisation eller anställda i ett företag slår ihop sina resurser och köper en större krans. På så sätt förstärks betydelsen av den krans ni väljer att köpa gemensamt.

Information om begravningskransar
Information blommor till begravningAntal
🌹 Antal begravningskransar:39st
💐 Antal varianter av begravningskransar:80st
🥀 Begravningskransar som kan skickas inom 3 dagar:15st
🌼 Kransar gjorda med rosor :17st
🌷 Antal med begravningskransar med text:35st
Vanliga frågor - FAQ

Vanliga frågor

Hur skickar jag blommor till begravning?

Du kan få blommor till begravningen om du beställer dem från en blomsterhandlare på nätet. Familjemedlemmarna eller floristen placerar då vanligtvis blomsterarrangemangen runt kistan eller urnan. Om du vill kan du också skicka med en handbukett till ceremoniplatsen.

Vem skickar krans till begravning?

De flesta blombuden skickar kransar till begravningar, vi brukar rekommendera Interflora eller Euroflorist för detta!

Vilken är bäst Interflora eller Euroflorist?

När det kommer till begravningsblommor så har Euroflorist ett bredare utbud, dock så är Interfloras hemsida mer lättnavigerad.

Vad skriver man på bandet på en begravningskran?

Vanligtvis så skriver man personens namn och datum men du kan välja helt själv om ni hellre vill ha något mer personligt.

Senaste från vår blogg

Se alla inlägg

[blocksy_posts limit=”4″ has_pagination=”no”]

Prenumerera

Skriv upp dig och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vår regelbundna nyheter och erbjudanden om begravningsblommor.