Allt du behöver veta om

Begravningshjärtan

Sorgliga själar behöver tröstas vid begravningar. Även om döden inte kan vändas kan sörjande finna ny inspiration i begravningshjärtan som är dekorerade med hoppfulla mönster. Begravningshjärtan finns i mängder. Ordna begravningsblommor online och se till att gudstjänstlokalen är lämpligt dekorerad. Du kan låta dina sanna känslor av empati och vördnad lysa igenom vid denna tidpunkt.

Hjärtan till begravning

Olika sorters begravningshjärtan

Nedan kan du enkelt välja vilken typ av begravningshjärta som du behöver!

Begravningshjärta
Se alla begravningshjärtan här

Olika dekorerade hjärtan som används vid begravningar

Begravningshjärtan är en vacker och rörande hyllning till en avliden person. De kan vara en symbolisk gest av kärlek och sorg, och kan användas på olika sätt under en begravningsceremoni. Välj mellan en mängd olika storlekar och stilar för att hitta det perfekta begravningshjärtat som passar din avlidne älskade. Priserna varierar beroende på storlek och stil, men det finns alternativ för alla budgetar. Visa din kärlek och respekt genom att välja ett dekorerat begravningshjärta som passar din avlidne person.

Lista på populära begravningshjärtan:

Begravningshjärtan som är ihåliga

Att behöva ta farväl har lämnat ett gapande hål i mitt bröst. Kanske finns det lite för mycket symbolik i att använda begravningshjärtan med ett hål i mitten. Som helhet får de mig att tänka på begravningskransar. Men konturen är distinkt och känslan är tydlig.
Ett fast hjärta utan hål är ett annat alternativ. Extra blommor och bladverk ger en touch av elegans. För maximal effekt kan hjärtat antingen placeras på golvet eller ställas upp mot en vägg. Antingen inomhus eller utomhus kan du använda det på ett bra sätt.

Färgglada blommor i olika färger

Vänligen ge råd om lämpliga nyanser för begravningsblomshjärtat. För att förmedla en känsla av värdighet och sofistikering väljer många svart och vitt eller andra dämpade toner. När det gäller färger är vitt och rött normen. Olika nyanser är dock också ett alternativ. Det är möjligt att vissa sörjande vill att rummet ska vara dekorerat i den avlidnes favorittoner. Allt är möjligt när man har ett begravningshjärta. Det är möjligt att göra ett hjärta av de färger som påminner dig om den person du tar farväl av för alltid.

Skicka dina kondoleanser med ett begravningshjärta med text

En begravningskrans är ett traditionellt sätt att uttrycka sin sorg och sina kondoleanser till den avlidnes anhöriga. En vacker blomsterkrans kan vara en tröstande gest och ett vackert minne av den avlidne. Dessa förslag på hälsningar kan användas på ett begravningshjärta som en personlig och omtänksam touch. Det är viktigt att välja ord som kommer att vara tröstande och uppmuntrande för den som förlorat en närstående.

Förslag på vad man kan skriva på begravningshjärtat:

 • Tack för allt. Du kommer att saknas.
 • Du lämnar en tomhet som ingen annan kan fylla.
 • Dina ord, handlingar och kärlek kommer att leva vidare i oss.
 • Din själ kommer att leva vidare i våra hjärtan.
 • Tack för alla minnen vi har tillsammans. Du kommer att bli saknad.
 • Dina vänner och familj är med dig i tanken under denna svåra tid.
 • Din fridfulla själ kommer att leva vidare i oss.
 • Du har gett oss så mycket, tack för allt. Du kommer alltid att vara i våra hjärtan.

Välj rätt blommor för ditt begravningshjärta – en guide till symboliken

Hjärtat har länge varit ett tecken på kärlek, och det är en av de äldsta och mest traditionella symbolerna som vi för närvarande använder. Hjärtat kan i detta sammanhang läsas som ett tecken på positivitet.

I tabellen nedan kan du se några vanliga blommor som används i begravningshjärtan, tillsammans med deras symbolik:

BlommaSymbolik
RosorKärlek, tacksamhet, låt oss minnas
LiljaOskuld, renhet, styrka
Vita rosorFrid, oskuld, sorg
Vita liljorOskuld, renhet, hopp
Vita nejlikorTro, sorg, oskuld
Gul nejlikaHopp, försoning, gemenskap

Som du kan se finns det många olika blommor och färger att välja mellan när du väljer begravningshjärtan. Det viktigaste är att du väljer något som passar din känsla och relation till den avlidne.

Olika typer av begravningshjärtan

En begravningshjärtformad krans kan användas för att hedra den avlidne på ett personligt och speciellt sätt. Det finns olika typer av begravningshjärtan att välja mellan, var och en med sina egna unika egenskaper. Vissa kan till exempel vara dekorerade med bladverk, medan andra kan vara gjorda av blommor i olika färger och former.

Nedan följer en lista med olika typer av begravningshjärtan och deras egenskaper:

 • Klassiskt hjärta: Ett klassiskt hjärta är traditionellt i formen med två spetsar på varje sida. Det är vanligtvis gjort av rosor i rött, vitt eller andra dämpade färger.
 • Öppet hjärta: Ett öppet hjärta har två spetsar på varje sida, men med ett öppet område i mitten. Det ger en känsla av öppenhet och sorg, och är vanligtvis dekorerat med blommor i ljusa färger som symboliserar ljuset som följer med döden.
 • Strandhjärta: Ett strandhjärta är formad som ett traditionellt hjärta, men med inslag av blommor och gröna växter som ger en känsla av sommar och avkoppling. Det är ofta gjort av blommor i ljusa färger som passar bra på en strand.
 • Stort hjärta: Ett stort hjärta är ofta fyllt med en stor mängd blommor i olika färger och mönster. Det ger en känsla av rikedom och lyx, och är vanligtvis placerat på kistan eller på en vägg som en central dekoration.
 • Mini-hjärta: Ett mini-hjärta är ett mycket litet begravningshjärta som är lämpligt som en personlig gest till nära och kära. Det är oftast gjort av en enda blomma eller en liten bukett, och kan hållas i handen eller placeras på en hylla som en påminnelse av deras bortgång.

Dessa begravningshjärtan kan användas för att visa din kärlek och ditt stöd till den avlidne och dennes familj. De kan också ge en tröstande atmosfär under begravningsgudstjänsten.

Vanliga frågor - FAQ

Vanliga frågor

Kan man skicka begravningshjärta direkt till ceremonin?

Ja det går utmärkt! Antingen så skickas hjärtat direkt till begravningen eller så kan man skicka till hemmet.

Kan vem som helst skicka begravningsblommor?

Alla kan skicka begravningsblommor, det har blivit mycket populärt att göra detta.

Vad skriver man på bandet på ett begravningshjärta?

Man brukar skriva den avlidnes namn tillsammans med datum eller kanske personens smeknamn. Du får förstås välja att skriva vad du vill.

Vilka blommor brukar användas i begravningshjärtan?

Vanliga blommor som används i begravningshjärtan är rosor, liljor, chrysantemum, krysantemum och orkidéer. Dessa blommor är ofta vita eller röda för att förmedla en känsla av sorg och saknad.

Var placeras begravningshjärtan vanligtvis?

Begravningshjärtan placeras vanligtvis på kistan under begravningsceremonin. De kan också ställas upp mot en vägg eller placeras på ett bord för att skapa en vacker atmosfär.

Kan begravningshjärtan personifieras med färger och blommor som speglar den avlidnes personlighet?

Ja, det går ofta att personifiera begravningshjärtan med färger och blommor som speglar den avlidnes personlighet. Detta kan hjälpa anhöriga och vänner att hylla den avlidne på ett unikt och personligt sätt.

Vad ska man tänka på när man väljer en begravningskrans?

Det är viktigt att välja en begravningskrans som passar den avlidnes personlighet och stil. Det kan också vara bra att fundera på vilken storlek och form som passar bäst för begravningen.

Vad är ett begravningshjärta?

Ett begravningshjärta är en blomsterarrangemang i form av ett hjärta som används för att hylla en avliden person vid en begravning.

Senaste från vår blogg

[blocksy_posts limit=”4″ has_pagination=”no”]

Prenumerera

Skriv upp dig och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vår regelbundna nyheter och erbjudanden om begravningsblommor.